ORLİCZ FONKSİYONLARI İLE TANIMLI BAZI YENİ DİZİ UZAYLARI - KOYUNBAKAN, BEYHAN (Fırat Üniveristesi, 2005)
Bu çalışma iki bölüm olarak düzenlendi. Birinci bölümde; temel tanım ve teoremler verildi. Ayrıca istatistiksel yakınsaklık, Cesaro toplanabüme kavramları tammlamp bu kavramlara ilişkin bağıntılar incelendi ve hemen hemen yakınsaklık, lakunary dizileri ile fark dizilerinin bilinen bazı özellikleri ver ildi. İkinci bölümde; bir Orlicz fonksiyonu ve bir yarı norm kullanarak yeni üç tip fark dizi uzayı ve Ag- lakunary istatistiksel yakınsaklık kavramı tanımlandı ve bu uzaylara ilişkin bir kaç özellik verildi. Anahtar Kelimeler: Dizi uzayı, Orlicz fonksiyonu, Cesaro toplanabüme
Some new sequence spaces defined by Orlicz functions
Keywords: Matematik