Asfalt betonunda siyah karbonun filler olarak kullanımı - Ahmedzade, Perviz; Alataş, Taner; Geçkil, Tacettin (My University, 2008)
Bu çalışmada, siyah karbonun asfalt betonunda filler olarak kullanılabilirliği araştırılmıştır. Aynı agrega gradasyonuna sahip kalker ve siyah karbon filleri içeren asfalt betonu karışımları hazırlanmış ve optimum bitüm oranları Marshall stabilite testi ile belirlenmiştir. Siyah karbon ve kontrol karışımlarının mekanik özellikleri Marshall stabilitesi, indirek çekme rijitlik modülü, sürtme sertliği ve indirek çekme direnci testleri yapılarak değerlendirilmiştir. Test sonuçları, siyah karbonun asfalt betonu karışımların mekanik özelliklerini geliştirdiğini ve kullanılabilirliğini ortaya koymuştur.
Keywords: İnşaat Mühendisliği; Mühendislik; Kimya