PAMUKOVA İLÇESİNDEKİ YAYGIN HALK İNANIŞLARI VE BU İNANIŞLARDAKİ ESKİ TÜRK İNANCININ İZLERİ - TAŞKIN, EMİN (Fırat Üniveristesi, 2004)
Yüksek Lisans Tezi PAMUKOVA İLÇESİNDEKİ YAYGIN HALK İNANIŞLARI VE BU İNANIŞLARDAKİ ESKİ TÜRK İNANCININ İZLERİ M. Emin TAŞKIN Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Felsefe ve Din Bilimleri Ana Bilim Dalı Dinler Tarihi Bilim Dalı 2004 "Pamukova İlçesi Yaygın Halk İnanışları ve Bu İnanışlardaki Eski Türk İnancının İzleri " isimli bu çalışmamız giriş ve iki bölümden oluşmaktadır. Giriş bölümünde Pamukova ilçesinin tarihi ve coğrafyası hakkında bilgi verilmiştir.Birinci bölümde, Pamukova ilçesindeki Yaygın Halk İnanışları gözlem ve mülakat yoluyla araştırılmıştır. İkinci bölümde ise bu yaygın halk inanışlarının eski Türk inancı ile bağlantısı ortaya konmuştur. Bu çalışma bibliyografya ve ekler kısmıyla sona ermektedir.

SUMMARY Master Thesis COMMON PUBLIC BELIEFS AND THE PROOFS OLD TURKISH BELIEFS IN THE TOWN PAMUKOVA M. Emin TAŞKIN Fırat University Social Sciences Institute Main Science Branch of Philosophy and Religion Sciences 2004 The research named " Common Public Beliefs and the Proofs of Old Turkish Beliefs in the Town Pamukova " consist of introduction and two parts. There is knowledge about the history and geography of the town. In the first part Comman Public Beliefs are researched in the way of observation and interwiev in the second part, the relation between tese comman public beliefs and old Turkish beliefs is explained. This study is ended with bibliography and addition parts.
Common public beliefs and the proofs old Turkish beliefs in the town Pamukova
Keywords: Din; Religion; Halk Bilimi (Folklor); Folklore