Öğretmen Aktörlüğü: Mesleki Gelişimde Yeni Bir Eğilim - Akdemir, Öznur Ataş; Akdemir, Ahmet Selçuk (My University, 2019)
Bu çalışmanın amacı, mesleki gelişimde yeni bir eğilim olan öğretmen aktörlüğükavramını alan yazına dayalı olarak incelemektir. Araştırma, eğitim ile ilgili yeni bir kavramolan öğretmen aktörlüğüyle ilgili yerli ve ağırlıklı olarak yabancı alan yazın kapsamında, bukavramın çerçevesini belirlemeye yöneliktir. Araştırma kapsamında teacher agency anahtarkelimesiyle elde edilen bilimsel çalışmalar derlenerek analitik bir bakış açısıyla incelenmişve öğretmen aktörlüğü Türkçe karşılığıyla tanımı yapılmış, mesleki gelişim, öğretmen kimliğive eğitim programlarının geliştirilmesi ve uygulanması başlıklarıyla ilişkileri ele alınmıştır.Bu çalışmanın, henüz ülkemizde bilimsel araştırmalarda yer almamış olan öğretmenaktörlüğü kavramını tanıtması, araştırma ve uygulama aşamalarında öğretmen eğitiminekatkıda bulunması beklenmektedir. Çalışmanın sonucunda araştırmacılara ve öğretmeneğitimi alanındaki uygulayıcılara önerilerde bulunulmuştur.
Keywords: Eğitim; Eğitim Araştırmaları