Ankilozan spondilitli bir olguda travma sonrası torakal vertebra burst kırığı ve spinal epidural hematom: Olgu sunumu - Serbest, Sancar; Tosun, Hacı Bayram; Gökçe, Halil; Ersoz, Galip; Karakurt, Lokman (My University, 2012)
Spinal epidural hematom nadir görülen, erken tanınıp, tedavi edilmediğinde kalıcı nörolojik defisit ve ölüm ile sonuçlanabilen bir acildir. Bu yazıda, acil servise ceviz ağacından düşme, sırt ağrısı ve parapleji ile başvuran, incelemeler sonrasında; nadir olarak görülen çökme ve kanal içi basısı yapmayan T12 vertebra Burst kırığı ile birlikte spinal epidural hematom tanısı alan 59 yaşındaki erkek hasta sunuldu.
Keywords: Genel ve Dahili Tıp; Patoloji; Romatoloji