İzole prostat tüberkülozu: Olgu sunumu - Çelik, İlhami; Cihangiroğlu, Mustafa; Yüzgeç, Veysel; Artaş, Hakan; Ardicoglu, Arslan (My University, 2006)
İzole tüberküloz prostatit oldukça nadir bir klinik durumdur. 42 yaşında erkek hasta prematür ejakülasyon ve cinsel ilişki sırasında artan perineal ağrı yakınmaları ile Üroloji Kliniğine başvurdu. Hastada tüberküloz öyküsü yoktu. Hastanın prostat sekresyonunda asido-rezistan basil (ARB) görülmesi; öykü, fizik muayene ve klinik bulgularda prostatite özgü bulguların dışında bulgu olmaması, akciğer grafisi, abdominal ultrasonografi ve intravenöz piyelografi incelemelerinde prostat dışı herhangi bir odakta tüberküloz lezyonuna rastlanmaması nedeniyle olgu izole tüberküloz prostatit olarak tanımlandı
Keywords: Erişkin; Erkek; Tüberküloz; Prostat hastalıkları; Prostatit