MALATYA’DAKİ BAZI GÖKKUŞAĞI ALABALIK (Oncorhynchus mykiss) İŞLETMELERİNİN BAKTERİYEL FLORASI - Şeker, Engin; Kılıç, Ayşe; Özcan, Mikail; İspir, Ünal (Fırat University, 2006)
Bu çalışmada, 11 farklı alabalık işletmesinden temin edilen gökkuşağı alabalığı (Oncorhynchus mykiss)’nın bağırsak, kan, karaciğer, böbrek ve vücut boşluğundan örneklerde bakteriyel flora araştırıldı. Balıkların bak-teriyel florası Tryptic Soy Agar (TSA), Shotts-Waltman (SW) ve Anacker ordal Agar (AOA) besiyerlerinde incelendi. Toplam 532 adet suş izole edildi. Mikroorganizma olarak Acinetobacter sp. (244 suş, %45.86);  Yersinia ruckeri (120 suş, %22.56); Flavobacterium sp. (89 suş, %16.73);  Staphylococcus sp. (79 suş, %14.85) izole edildi.