Zeiss Visalis V500 Kombine Fakoemülsifikasyon ve Vitrektomi Cihazının Özellikleri - Yıldırım, Hakan (My University, 2024)
Günümüz teknolojisindeki hızlı gelişmeler oküler cerrahi alanındaki cihazların da hızlı bir evrim geçirmesine neden olmuştur. Büyük, yer kaplayan, taşınması ve kullanımı zor olan cihazların yerini giderek daha kullanıcı dostu olan kompakt cihazlar almıştır. Biz de bu derlemede kompakt bir cihaz olarak üretilen, içerisinde fakoemülsifikasyon teknolojisiyle birlikte entegre olan vitrektomi sistemine sahip olan Zeiss Visalis V500 cihazının özelliklerinden bahsetmeyi amaçladık.
Keywords: Pars plana vitrektomi; vitreoretinal cerrahi; vitrektomi cihaz