İLETİŞİM ARAŞTIRMALARI VE MEDYA TARİHİ YAZIMI: TÜRKİYE’DE YAYINCILIK TARİHİ ARAŞTIRMALARI - İlaslan, Süleyman (My University, 2015)
Medya tarihi ve tarih yazımı son zamanlarda ayrı bir çalışma alanı olarak iletişim çalışmaları alanındakendisine yer bulmaya başlamıştır. Bu kapsamda medya tarihi çalışmalarının ve medya tarihi yazımınınönemi giderek ön plana çıkmaktadır. Bu çalışmalarda kültürel, toplumsal ve ekonomik boyutları ile moderntoplumsal hayat içinde kendisine yer bulan kitle iletişim araçlarının özellikle tarihsel bağlam içinde elealınmasının önemine değinilmekte, medya çalışmaları ile tarih arasındaki kopukluk aşılmaya çalışılmaktadır.Yayıncılık bağlamında medya tarihi araştırmalarının sorgulanacağı bu çalışmada, Türkiye’de yayıncılık tarihiçalışmalarına odaklanılacaktır. Bu bağlamda, Türkiye’de medya tarihi çalışmalarının gelişimi ve iletişimçalışmaları içindeki konumu incelenecektir.
Keywords: İletişim; Tarih