The Flora of the area located between Salkaya Creek and Dambuyuk Lowland (Elazıg /Turkey) - Hayta, Şükrü; Bagcı, Eyüp (My University, 2013)
Bu çalışma, Salkaya Deresi ile Dambüyük Ovası Arasında Kalan Sahanın (Elazığ Kuzeybatısı) florasını tespit etmek amacıyla yapılmıştır. 2009-2012 yılları arasında çalışma alanından 3283 bitki örneği toplanmıştır. Alandan toplanan bitki örneklerinin teşhisinden sonra 84 familya ve bu familyalara ait 374 cins ve bu cinslere ait tür, alttür ve varyete seviyesinde toplam 798 takson saptanmıştır. Bu taksonlardan 3 tanesi Pteridophyta, 795 tanesi Spermatophyta bölümlerine aittir. Spermatophyta bölümünde bulunan, Coniferophyta ve Magnoliophyta alt bölümleri ise sırasıyla 6 ve 789 takson içermektedir. Magnoliophyta alt bölümüne ait 789 taksonun, 686’sı Magnoliopsida, 103’ü ise Liliopsida sınıfına ait olduğu tespit edilmiştir. Toplam 85 takson Türkiye için endemiktir. Endemizm oranı %10.6’tür. 15 takson ise B7 karesi için yeni kayıt olarak saptanmıştır. Taksonların bitki coğrafyası bölgelerine göre dağılımı şöyledir: İran- Turan 306 (%38.5), Akdeniz 36 (%4.5) ve Avrupa-Sibirya 34 (%4.1).
Keywords: Su Kaynakları; Ekoloji; Bitki Bilimleri; Biyoloji Çeşitliliğinin Korunması