Farklı Element Katkılı Sodyum Fosfat Camlarının Sentezve Karakterizasyonu - Keser, Serhat; Tatar, Cengiz; Ates, Tankut; İnce, Turan; Kaygılı, Omer (My University, 2021)
Bu çalışmada, yaş kimyasal yöntemi ile üretilen Ba ve Li katkılı sodyum fosfat ($NaPO_3$) camları karakterize edildi.Ba katkılı numunelerin tamamının ve en yüksek Li katkısına sahip numunenin amorf yapıya sahip olduğu görüldü.Bunların haricindeki tüm numunelerin kristal yapıya sahip olduğu gözlendi. Fourier dönüşümlü kızılötesi (FTIR)spektroskopisi sonuçları $NaPO_3$ yapısının oluşumunu desteklemektedir. Morfoloji, katkıların türü ve bunlarınmiktarından etkilendi.
Keywords: Fizik; Uygulamalı; Mühendislik; Kimya; Kimya; İnorganik ve Nükleer