AGENT BASED HUMAN-IN-THE-LOOP SIMULATION FRAMEWORK FOR ELECTRICAL VEHICLE SYSTEMS - KHOSHNAW, KARWAN HOSHYAR KHALID (Fırat Üniveristesi, 2018)
Elektrikli Araç Sistemleri İçin Etmen Tabanlı Döngüde İnsanlı Benzetim Çatısı Elektrikli araçlar için döngüler çerçevesinde güvenli ajan tabanlı insan yaratmanın nihai hedefi ile insan davranışının kesin ve kesin modelleri üretilmelidir. Bu tez, halka simülasyonlardaki insan için deneysel bir düzeneği açıklamaktadır. Bir aracı, belirli koşullarda düzenlenmiş otonom bir hesaplama organıdır ve bu şartla özerk ilişkilere uygundur. Uzman, kapsayıcı durumu kontrol ederek ve refah içinde bakarken, toplumsal meselelerde pratik bilgilere yardımcı olan sürücü verileri toplamak için gerekli kanıtlama zemini yaratmaya odaklanır. Sürüş test sistemi, sürücünün sürüş sürecinde hissettiği tüm güçleri yeniden üretmek için tasarlanmıştır. Kurulum, hakiki bir üreme ekolojik koşulunda kayda değer kontrol ve uyarlanabilirliğe izin verir. Çok uzmanlık testleri ve sürücü odaklılık konusundaki testler bu ispat zemine yönlendirilebilir. Bu çalısma, sürücünün kendi kendine yönetim sisteminde kullanılması için sürücünün uzun süre çevreleyen davranışlarını öngören sürücünün kullanımını tanıtmaktadır. Kaynaştırma yönergelerini çapraz cins ve kendi kendini yöneten araçlar ile doğrusal olmayan zihinsel durumlardan örnekler üzerine oturtmak üzerine yoğunlaştıran geçmiş değerlendirmeleri genişletiyoruz. Reprodüksiyonda ayarlanmış insanların bir parçası olarak kullanılan hesaplamalar sürücülerine durum bilirmede ve başarılı bir son model planlamada yardımcı olmak için temel bir işlemdir. Uyarlanabilir hesaplama ve makul bilgileri kullanmak suretiyle, bir kişiye modifiye edildiğini gösteren kesin ve kesin sürücüler oluşturulabilir. Anahtar Kelimeler: Döngüde İnsanlı Benzetim, Etmen, Elektrikli Araç, Duyor gorler.

Agent Based Human-in-The-Loop Simulation Framework for Electrical Vehicle Systems With the end goal of creating safe agent based human in the loop frameworks for electrical vehicles, exact and accurate models of human conduct must be produced. This thesis portrays a trial setup for human in the loop simulations. An agent is an autonomous computational body arranged in some condition, and it is fit for autonomous associations with this condition. The specialist concentrates on creating proving ground essential for gathering driver data that aides in social affair practical information, while controlling the encompassing condition and looking after wellbeing. The driving test system is intended to reproduce any strengths that the driver feels during the driving. The set up permits noteworthy control and adaptability in a genuine reproduction ecological circumstance. Multi-specialist tests which concerns driver focus can be directed on this proving ground. The paper introduces the use of driver displaying that predicts the driver conduct over long time circles for usage in self-governing system. We extend the previous studies which concentrate on setting forecasts fusing directions saw from practices of cross breed and self-ruling vehicles and the nonlinear mental state. The calculations utilized as a part of the human, and the tuned in reproductions are basic to give the drivers state and help in planning a successful final model. Exact and exact driver demonstrate modified to an individual can be created. Utilizing adaptable calculation and reasonable information. Keywords: Human-In-The-Loop Simulation, Agent, Electric Vehicles, Sensors.
Elektrikli araç sistemleri için etmen tabanlı döngüde insanlı benzetim çatısı
Keywords: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol