KUR'AN-I KERİM'E GÖRE YILDIZLAR - ÇALIŞKAN, SAMİ (Fırat Üniveristesi, 2013)
Çalışmamızda yıldızlar ve burçlar hakkında bilgiler verdik. Tarihi süreç içerisinde insanların yıldızlara ve burçlara bakış tarzı, yanlış bakış tarzından kaynaklanan problemler ve bu problemlerin kılıf değiştirerek günümüzde de varlığını sürdürdüğünü açıkladım. Ayrıca Kur?an-ı Kerim?e ve modern bilime göre yıldızları ve burçları incelenmeye gayret ettim. Asrımızda delâleti ilim ve fenne dayandırma çabası içerisinde olan çevreler her şeyin yaratıcısının Allah olduğu gerçeğini göz ardı etmektedirler. Bütün her şeyi ilim ve fenne yüklemeye çabalayarak yaratıcıyla bağını koparmaya çalışmaktadırlar. Ayrıca burçlara ve yıldızlara olduğundan farklı anlamlar yüklemeye çalışarak kişileri farklı mecralara çekmek istemektedirler. Bu çalışmamızda asrımız insanının şüphelerine, meraklarına sorularına ve sorunlarına Kur?an?ın ışığı altında çözümler aradık. Mantık ilkelerine ve asrın anlayışına uygun bir şekilde bilimsel verilerden de yararlanarak kelam ilminin perspektifinden ışık tutmaya çalıştık. Temennimiz soruları ve şüpheleri artırmak değil azaltmaktır. Anahtar Kelimeler: Yıldız, Burç, Sabii, Kur'an, Astroloji

We have presented information about the sun signs and the stars. I have tried to explain what people think about sun signs and stars, the problems owing to their wrong point of views during history and case of these problems persist to this day by changing positions. I also try to examine stars and sun signs according to Quran and Modern science. In our age, the groups that are in the struggle of basing the portent to the science and learning ignore the fact that Allah is the only creator of all things. They try to break the bonds with the Creator by trying to give all things to science and learning. Furthermore, trying to give different meanings to sun signs and stars, they want to divert people to the different sides. In this study, we have sought solutions to our age?s doubts, concerns, questions and problems in the light of Quran. We tried to shed light on from the perspective of the science of Kalam by also taking advantage of scientific data in accordance with the principles of logic and understanding of this age. Our only desire is to reduce the questions and doubts not increase. Key Words: Stars, Sun sıgns, Sabii, Qoran, Astrology
Stars acording to Quran
Keywords: Din