Etkili yönetici görüşlerine göre zaman yönetiminde belirgin olan kişisel faktörler - Ramazanoğlu, Fikret; Demirel, Erkan T.; Savucu, Yüksel (My University, 2005)
Bireylerin kişilikleri ve işlerindeki çalışma alışkanlıkları, kendilerinin zamanı kullanma biçimlerini önemli derecede etkilemektedir. Bir başka ifade ile, kişilik yapısının ve bazı kişisel özelliklerin zaman ihtiyaçları ve çalışma alışkanlıkları üzerinde belirleyici etkilerinin de olduğu söylenebilir. Geri dönüşü mümkün olmayan ve etkin bir şekilde kullanılması gereken en değerli kaynaklardan biri olan zaman örgütlerin başarıya ulaşmasında önemli bir rol oynamaktadır. Zamanın kullanımı ile ilgili süreci yönlendirenler ise örgütün temel unsurlarından olan yöneticilerdir. Günümüzde yöneticiler çok yoğun ve karmaşık ortamda çalışmaktadırlar. Yöneticilerin zamanı etkin kullanmaları ve yönetmeleri; örgütün bütün kaynaklarının da aynı şekilde kullanılması yönünde önemli ölçüde fayda sağlayacak ve örgütün başarı düzeyini yükseltecektir. Bu çalışmada analitik metot kullanılarak, zaman yönetimini etkileyen önemli bazı kişisel faktörlerin yöneticiler açısından ele alınıp değerlendirilmesi amaçlanmıştır. Konu ile ilgili literatür taraması yapılarak elde edilen veriler sonucunda zamanın yöneticiler tarafından nasıl en etkin biçimde kullanılabileceği hususunda değerlendirme yapılmıştır.
Makale - Bilimsel Dergi Makalesi - Çok Yazarlı
Keywords: Zaman; Zaman yönetimi; Etkinlik; Yönetici