Modelling of power electronic circuits using the bond graph method - Poyraz, Mustafa; Demir, Yakup (My University, 2000)
Bu makalede, yeni bir anahtar tanımlı bond graf modelini kullanarak güç elektroniği devrelerinin modellenmesi sunulmuştur. Güç elektroniği elemanlarının yerine; parça-parça lineerlik yaklaşımı kullanılarak kaynaklar, lineer elemanlar ve anahtarlardan oluşan eşdeğer devreleri yer almıştır. Ayrıca durum ve çıkış denklemlerinin matematiksel modeli güç elektroniği elemanlarının ve devrelerinin bond graf modeli kullanılarak elde edilmiştir. Hazırlanan BOPEC isimli bilgisayar programına ilişkin sonuçlar verilmiştir.
Keywords: Bilgisayar Bilimleri; Yazılım Mühendisliği; Mühendislik; Kimya