Sektör çalışanlarının iş tatmini, örgütsel ve mesleki bağlılık kapsamında mesleki tutum algılarının incelenmesi, - Korkmaz, M., Yücel, A. S. (My University, 2015)
Çalışmanın amacı, sektör çalışanlarının iş tatmini (iş doyumu) ve örgütsel bağlılık kapsamında mesleki tutumlarının incelenmesidir. Uygulamalı olarak gerçekleştirilen bu araştırmaya 199 sektör çalışanı katılmıştır. Katılımcılara yönelik 5’li likert ölçekli iki bölümden oluşan bir anket uygulanmıştır. Basit Rassal yöntem ile yapılan bu araştırmadan elde edilen veriler SPSS istatistik 18 programı ile analiz edilmiştir. Verilerin değerlendirilmesinde korelasyon, regresyon, faktör ve t-test analizlerinden yararlanılmıştır. Uygulanan ölçeğin Cronbach’s Alpha kat sayısı olarak 0.899 değeri elde edilmiştir. Çalışma sonunda, yaş değişkeni ile idealleştirilen etki ve duygusal bağlılık, cinsiyet değişkeni ile bireysel ilgi ve duygusal bağlılık, kurumdaki görev değişkeni ile karizma ilham verme ve ileriye yönelik kariyer planları değişkeni ile devamlılık bağlılık faktörleri arasında orta düzey korelasyon ilişkisi bulunmuştur. Ayrıca katılımcılara ait bazı değişkenler (yaş, cinsiyet, kurumdaki görev vb.) ile belirlenen faktörler arasındaki ilişkiler regresyon analizi ile ortaya koyulmaya çalışılmıştır.
Makale - Bilimsel Dergi Makalesi - Çok Yazarlı
Keywords: İş Tatmini; Örgütsel Bağlılık; Meslek; Tutum