Bir çocuk olguda kronik osteomiyelit ve ona bağlı oluşan kırığın ilizarov yöntemiyle tedavisi: Olgu sunumu - Belhan, Oktay; Serbest, Sancar; Karakurt, Lokman; Yıldırım, Hanifi (My University, 2010)
Defektif büyük kemik kırıklarının tedavisinde, ilizarov sirküler eksternal fiksasyon yöntemi etkili bir tedavi yöntemidir. Çocuklarda kemik defektiyle beraber olan osteomiyelitin ilizarov yöntemiyle tedavisi nadir olarak bildirilmiştir. Bu olguda biz çocukluk döneminde tibiadaki kronik osteomiyelitle beraber olan kırığın ilizarov sirküler eksternal fiksasyon yöntemiyle tedavisini sunduk. Tedavi protokolü ise sekestrektomi, debritman, uygun antibiyoterapi ve ilizarov sirküler eksternal fiksasyon yöntemini içermektedir.
Keywords: Pediatri