Çok seviyeli kaskad inverterlerde SPWM tekniğinin kullanımı - Tuncer, Servet; Tatar, Yetkin (My University, 2003)
Çok seviyeli kaskad inverterler yüksek güçlü uygulamalar için yeni bir güç dönüşüm seçeneği olarak ortaya çıkmıştır. Bu inverterler, farklı seviyelerdeki de giriş gerilimlerinden sinüzoidal bir çıkış gerilimini sentezlemektedir. Çok seviyeli kaskad inverterlerin en önemli avantajı, anahtarlama frekansını artırmadan veya inverterin güç çıkışını azaltmadan çıkış dalga şekillerindeki harmomiklerin azaltılmasıdır. Bu makalede; çok seviyeli kaskad inverterler için Sinüzoidal Darbe Genişlik Modülasyonu (Sinusoidal Pulse Width Modulation = SHEPWM) tekniğinin kullanımı açıklanmıştır. Bu teknik, çok seviyeli SPWM tekniği olarak adlandırılır. Çok seviyeli SPWM tekniği basit, etkili ve geniş modülasyon indeksi aralığında iyi sonuçlar vermektedir.
Keywords: Mühendislik; Elektrik ve Elektronik