Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesinin kuruluşu ve gelişim süreci - Özen, Rahşan; Yüksel, Erhan (My University, 2011)
Türkiye’de 1970 yılına kadar tek fakülte ile sürdürülen veteriner hekimliği eğitimi, bu tarihten sonra yeni fakültelerin de açılmasıyla günümüzde sayıları 21’e ulaşan veteriner fakültelerinden 17’sinde verilmektedir. Bu fakültelerden biri olan ve 1992 yılında kuruluş kanunu yürürlüğe giren Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi, 1995 yılında 31 öğrencisi ile Rektörlük binası bünyesindeki geçici dersliklerde eğitim-öğretim faaliyetlerine başlamış; ilk mezunlarını 1999-2000 eğitim-öğretim yılı sonunda vermiştir. Çalışma, Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesinin tarihine ışık tutmak ve ilk on beş yıllık gelişim sürecine ilişkin genel bilgi vermek amacıyla hazırlanmıştır.
Keywords: Türkiye; üniversite; veteriner tarihi; Kayseri; yüksek öğretim; veteriner okulları; veteriner hekimliği eğitimi