REKLAMDA SLOGAN ETKENİ ÜZERİNE BİR ALAN ARAŞTIRMASI: GSM OPERATÖRLERİNDE NUMARA TAŞIMA ÖRNEĞİ - DEMİREL, MEHMED (Fırat Üniveristesi, 2012)
Tüketicinin satın alma davranışları çerçevesinde bakıldığında reklamların toplumsal hayatta önemli bir yere sahip oldukları bilinmektedir. Reklam olgusu her ne kadar insanın varoluşuna değin uzanan bir geçmişe sahipse de, sanayileşme ve özellikle son yıllardaki görsel iletişim teknolojilerindeki gelişmelere paralel olarak üretim ve yönetim tarzında yaşanan dönüşümle beraber, reklamcılık endüstrisinin günümüz yaşam tarzlarını belirlemede söz sahibi olmaya başladığı gözlemlenmektedir. Bu çalışmada geçtiğimiz yıllarda başlayan GSM operatörleri numara taşıma kampanyalarını tanıtıcı reklâm sloganlarının tüketicilerin satın alma davranışı üzerindeki rolü ele alınacaktır.Anahtar Kelimeler: Tüketici, Tüketim, Reklam, Slogan, GSM Operatörleri

From the consumer buying behavior, and society within the framework of the ads are known to have an important role in social life. Although cases of human existence until ad has a history stretching, particularly in the style of industrialization and technological developments in production and management has become an industry conversion observed advertising. In this study the role of the ad slogans of GSM operators on consumer behaviour will be addressed.Keywords: Consumer, Consumption, Advertising, Slogan, GSM Operators.
A case study on factor of advertising slogan: The case of number porting mobile phone operators
Keywords: Radyo-Televizyon