Yol ve refüjlerdeki ağaçlar ile çalıların kent ve peyzaj ekolojisi yönünden değerlendirilmesi: Elazığ İli örneği - Öbek, Erdal; Civelek, Şemsettin (My University, 2002)
Bu çalışmada Elazığ'daki cadde, yol kenarları ve refüjlerde yetiştirilen ağaç ile çalı türleri belirlenmiştir. Ayrıca, yetiştiği saptanan 68 ağaç ve çalı türü hem kentsel ve hem de peyzaj ekolojisii yönünden değerlendirilmiştir.
Keywords: Değerlendirme; Elazığ; yollar; kent ağaçları; flora; peyzaj ekolojisi; kentsel alanlar; kentsel planlama; çalılık