iSLAM'IN lLK ASRI'NDA MUSUL'DA ÜÇ BÜYÜK DiNİ GRUP - Tellioğlu, İbrahim (Fırat University, 1996)
Musul, 36. paralelinhemen.hze.rlnd~, bugÜnkü ~ak'ın kuzeybatısına düşeri bölgede, Dicle nehrinin · batısında kurulmuş bir şehirdir. Kazvini, Şehrin bu . ismi almasını stratejik. önemine bağlar; el-Mevsihi, · yolların birleştiği yer, kavş.ak, ulaşma yeri ·gibi· , anlamlara gelir. Musul, bütün beldelerin uiaşım yeri ~'olduğundan bu ismi alinıştır.
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları