Sığır tüberkülozu'nun epidemiyolojisi ve teşhisi - Özbey, Gökben; Kalender, Hakan; Muz, Adile (My University, 2008)
Sığır tüberkülozu Mycobacterium bovis tarafından oluşturulan bulaşıcı bir hastalıktır. Hastalık, insanlar, sığırlar, diğer evcil hayvanlar ve bazı yabani hayvanlarda görülür. Sığır tüberkülozu birçok ülkede olduğu gibi, ülkemizde de üzerinde durulması gereken zoonoz bir hastalıktır. Bu derlemede sığır tüberkülozunun epidemiyolojisi ve teşhisi ele alınmıştır.
Keywords: Sığır; teşhis; epidemiyoloji; Mycobacterium bovis; tüberküloz