GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞINDA ÇALIŞAN SPORTİF EĞİTİM UZMANLARININ HİZMET İÇİ EĞİTİM İHTİYAÇLARININ BELİRLENMESİ - TUTAŞ, SERHAT (Fırat Üniveristesi, 2018)
Bu çalışma, Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüklerinde görev yapan Sportif Eğitim Uzmanlarının hizmet içi eğitim ihtiyaçlarının belirlenmesi amaçlamıştır. Sportif eğitim uzmanlarının hizmet içi eğitim ihtiyaçlarını bazı değişkenler açısından farklılık gösterip göstermediğine bakılmaya çalışılmıştır. Araştırma evrenini Gençlik ve Spor Bakanlığında çalışan yaklaşık 1200 Sportif Eğitim uzmanı ve örneklemini ise; Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüklerinde görev yapan 309 sportif eğitim uzmanını oluşturmaktadır. Araştırmada veri toplama aracı olarak Demirtaş (2008) tarafından geliştirilen hizmet içi eğitim ihtiyacı ölçeği kullanılmıştır. Söz konusu anket 3 bölümden oluşmaktadır. Ölçeğin 1. bölümünde demografik bilgiler, 2. Bölümde hizmet içi eğitime yönelik sorular ve 3. bölümünde ise; mesleki becerinin belirlenmesine yönelik sorular yer almaktadır. Hizmet içi eğitim ihtiyacı ölçeği 5'li likertten oluşmaktadır. Ölçekten elde edilen veriler SPSS istatistik paket programı ile değerlendirilmiş ve elde edilen veriler frekans, yüzde, ikili karşılaştırmalarda t testi ve çoklu karşılaştırmalarda ise Anova testi uygulanmıştır. Anlamlılık düzeyi p<0.05 olarak alınmıştır. Araştırmaya katılan bireylerin % 77,3'ünün erkek uzmanlar oluştururken, % 68,6'sının 30-39 yaş aralığında olduğu tespit edilmiştir. Yine çalışma kapsamındaki uzmanların % 74,4 ünün 0-5 yıl bir hizmet süresine sahip olduğu ve % 95,8 gibi yüksek oranda hizmet içi eğitime katılma noktasında istekli oldukları görülmüştür. Sonuç olarak; çalışmaya katılan sportif eğitim uzmanlarının kurslara katılma noktasında istekli oldukları, kadın uzmanların genel eğitim ve mesleki eğitim hususunda daha istekli oldukları ve 0-5 yıl bir hizmet süresine sahip uzmanların eğitim ve hizmet içi eğitime katılma da daha istekli oldukları tespit edilmiştir. Anahtar kelimeler: Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü, Sportif Eğitim Uzmanları, Hizmetiçi Eğitim, Mesleki eğitim ve beceri

DETERMINATION OF THE IN-SERVICE TRAINING NEEDS OF SPORTING EDUCATION EXPERTS IN THE YOUTH AND SPORT MINISTRY This study aimed to determine the in-service training needs of Sportif Education Experts working in Provincial Directorates of Youth Services and Sports under the Ministry of Youth and Sports. It has been tried to see whether the in-service training needs of sporting education specialists differ in terms of some variables. The study consists of about 1200 Sporting Education experts working in the Ministry of Youth and Sports and their sample; It constitutes 309 sports education specialists working in Youth Services and Sports Provincial Directorates. In-service training needs scale developed by Demirtaş (2008) was used as data collection tool in the research. The questionnaire consists of three parts. Demographic information in part 1 of the scale, questions on in-service training in part 2, questions about the determination of professional skills are included. The in-service training needs scale consists of 5 items. The data obtained from the scale were evaluated with SPSS statistical package program and the obtained data were analyzed by frequency, percentage, t test in binary comparisons and ANOVA test in multiple comparisons. Significance level was taken as p <0.05. Of the individuals participating in the study, 77.3% were male experts and 68.6% were between 30-39 years of age. It is also seen that 74.4% of the experts in the study have a service life of 0-5 years and they are willing to participate in in-service training as high as 95.8%. As a result; it has been found that the sporting education specialists participating in the study are willing to participate in the courses, the female specialists are more willing to general education and vocational training and the experts with a service period of 0-5 years are more willing to participate in education and in-service training. Key words: Youth Services Sports Provincial Directorate, Sportive Training Experts, In-service Training, Vocational training and skills.
Determination of the in-service training needs of sporting education experts in the Youth and Sport Ministry
Keywords: Spor