KENT İÇİ YOLLARDA ÜSTYAPIDA BAKIM YÖNETİM SİSTEMİNİN UYGULANMASI VE MEVCUT KAYNAKLARIN OPTİMİZASYONU (ELAZIĞ ÖRNEĞİ) - AY, GÜLDEN (Fırat Üniveristesi, 1999)
YÜKSEK LİSANS TEZİ Kent İçi Yollarda Üstyapıda Bakım Yönetim Sisteminin Uygulanması Ve Mevcut Kaynakların Optimizasyonu (Elazığ örneği ) Gülden AY Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İnşaat Müh. Anabilim Dalı 1999, 68 sayfa Üstyapı dizaynındaki hatalar, yetersiz drenaj, trafiğin sürekli ve ağır yük etkisi,özellikle kent içi yollarda sıklıkla yapılan altyapı çalışmaları üstyapıyı etkilemekte ve kısa bir süre içerisinde yolun hizmet kalitesinin düşmesine neden olmaktadır. Dolayısıyla, yolun projede öngörülen hizmet kalitesinde uzun yıllar hizmet edebilmesi etkin bir Üstyapı Yönetim Sistemi ( ÜYS ) ile mümkün olacaktır. Bu çalışmada ; Elazığ Belediyesi tarafından yürütülen yol üstyapı bakım - onarım faaliyetleri incelenmiştir. Bu çalışmanın amacı, Üstyapı bakım - onarım işlemlerinin düzenlenmesi ve mevcut kaynakların optimum düzeyde kullanılmasını sağlamak için bir Üstyapı Yönetim Sistemi (ÜYS) geliştirerek, uygulanabilmesi için gerekli önerileri sunmaktır. ANAHTAR KELİMELER : Üstyapı, Bakım - Onarım çalışması, Üstyapı Yönetim Sistemi (ÜYS)

SUMMARY Master's Thesis OPTIMIZATION OF THE PRESENT SOURCES AND APPLYING OF MAINTENANCE - MANAGEMENT SYSTEM ON PAVEMENT IN URBAN ROADS WITH ELAZİ? EXAMPLES Gülden AY Fırat University Graduate School of Science and Technology Department of Civil Engineering 1999,68 pages In generally, service quality of a road is less than it should since it effected by foults on pavement, inadequate drenage, heavy load of traffic, severage workings in urban. Therefore, it is possible to serve at top quality for a long time by a active pavement management system. In this study, it is investigated that maintenance - repair workings of pavement which execented by Elazığ municipality. Consequality, a pavement management system ( PMS ) model is created so as to arrange the maintenance workings of pavement and provide the using of present sources on optimum level. KEY WORDS : Pavement, Maintenance - Repair Activity, Pavement Management System (PMS)
Optimzation of the present sources and applying of maintenance-management system on pavement in urban roads with Elazığ examples
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: İnşaat Mühendisliği; Civil Engineering