KULUNCAK'TA YAŞAYAN ALEVİLERDE DİNİ HAYAT VE YAYGIN HALK İNANIŞLARI - GÜRER, YUNUS (Fırat Üniveristesi, 2008)
"Kuluncak'ta Yaşayan Alevilerde Dini Hayat Ve Yaygın Halk İnanışları" adlı yüksek lisans çalışmamız, giriş ve üç bölümden oluşmaktadır. Giriş bölümünde ilçenin tarihi ve coğrafyası hakkında bilgi verilmiştir. Birinci bölümde Alevilik ile ilgili temel kavramlar ve Kuluncak yöresinde bu değerlerin kullanımı ve yüklenilen anlamlar, ikinci bölümde Kuluncak'ta yaşayan Alevilerin inanç ve ibadet hayatları, üçüncü bölümde Kuluncak'ta yaşayan Alevilerde yaygın halk inanışları konu ile ilgili kaynak eserlerden de faydalanılarak gözlem ve mülakat yoluyla tespit edilmiştir.

Our master thesis, under the name of ?The Religious Life and Common Folk Beliefs In The Alawis Who Live In Kuluncak?, consists of an introduction and three parts. In the introduction, knowledge about the history and geography of the county is given. The first part consists of the basic terms about the Alawi sect, the use of these terms in Kuluncak and the meanings. In the second part, there are dimensions of beliefs and worships of Alawi?s in Kuluncak. At the last part, the subject is searched with observation and interview by using sources about common folk beliefs in Alawi?s who live in Kuluncak.
The religious life and common folk beliefs in the alawis who live in Kuluncak
Keywords: Din; Sosyoloji