Sefa Kaplan'ın dönme dolap günleri isimli şiiri üzerine bir tahlil denemesi - Özcan, Tarık (My University, 2011)
Sefa Kaplan modern görüntüler içeren şiir iklimiyle yirminci yüzyılın güçlü şairlerinden birisidir. Münzevilikteki ısrarı onun okuyucudan uzak düşmesine vesile olmuştur. Kaldı ki okuyucunun canı cehenneme ibaresi, onun okuyucuya yaranmak veya okuyucu tarafından anlaşılmak gibi bir niyetinin olmadığını göstermesi bakımından önemlidir. Mistik ve materyalist deneyimlerden uzak şiiri daha çok can yan(g/k)ısı niteliğindedir. Onun şiirlerinden tedirgin bir ruhun sonu gelmez çığlıkları yükselir. İlk şiir kitabı Sürgün Sevdaları'yla birlikte karşımızda sesini bulmuş ve şiir sanatını tanıyan usta bir şairi görürüz. Biz, bu çalışmamızda onun ilk kitabındaki Dönme Dolap Günleri isimli şiirini inceleyerek bir şairin şiir .yazma yeteneğinin ipuçlarını bulmaya çalışacağız.
Keywords: Edebiyat; Edebi Teori ve Eleştiri