İki Kangal Köpekte Ankiloglossi Olgusu ve Tedavisi - Durmuş, Ali Said; Sağlıyan, Aydın; Çakır, Sema (My University, 2019)
Bu sunumda, iki erkek kangal köpekte (baba ve oğul) görülen bir dil anomalisi olan ankiloglossikonu edilmiştir. Hasta sahiplerinden alınan anamnezde hastaların su içme ve yeme güçlüğüçektikleri belirtildi. Yapılan klinik muayenede hastaların frenulum lingualarının oral kaviteninventraline tamamen yapışmış olduğu görüldü. Genel anestezi altında frenuloplasti yapılarak dilinnormal anatomik konumuna getirilmesi sağlandı. Hastaların postoperatif 2 aylık süreçte dillerininormal olarak kullandıkları ve kilo aldıkları belirlendi.
Keywords: Veterinerlik; Anatomi ve Morfoloji