EXPLORING EFL LEARNERS’ USE OF WEB 2.0 TOOLS: PRELIMINARY FINDINGS - Kızıl, Aysel Şahin (My University, 2017)
'Salt-okunur' internet ağından 'okunabilir-yazılabilir' internet ağına geçiş ile birlikte birçok eğitimci ve öğrenici ikinci kuşak internet ağının (Web 2.0) sunduğu araçları deneyimlemeye başlamıştır. İkinci dil edinimi de bu araçların deneyimlendiği alanlardan biridir. Daha büyük ölçekli bir araştırma projesinin ilk bulgularının rapor edildiği bu çalışma, yabancı dil olarak İngilizce öğrenicilerinin Web 2.0 araçları kullanımını incelemeyi hedeflemektedir. Çalışmaya, toplam 572 üniversite hazırlık programı İngilizce öğrenicisi katılmıştır. Anketler aracılığıyla toplanan veriler, betimsel istatistikler kullanılarak analiz edilmiştir. Web 2.0 araçlarının çeşitliliği ve kullanım oranı ile ilgili olarak büyük ölçüde çeşitlilik ortaya koyan bu çalışmanın bulguları, Hazırlık programı İngilizce öğrenicilerinin bilgi edinme araçlarını sıklıkla kullanmalarına karşın kişisel yayın ve içerik oluşturma teknolojilerini aktif olarak kullanmadıklarını göstermektedir
Keywords: İletişim; Eğitim; Eğitim Araştırmaları