Tavşan (Oryctolagus cuniculus), kobay (Cavia porcellus) ve Ratlarda (Rattus norvegicus)cerebral ve cerebellar bazı bölümler üzerinde gross anatomik incelemeler - Özkan, Z. Ender; Dinç, Gürsel; Aydın, Ali (My University, 1997)
Bu çalışmada materyal olarak beşer adet yetişkin tavşan, kobay ve rat kullanıldı. Kobaylarda corpus callosum'un uzunluğu tavşan ve ratlardakinden daha fazla idi. İncelenen her üç türde de genu corporis callosi'nin fornixle birleşmediği gözlendi. Tavşan ve ratlarda genu'nun kalınlığı splenium'dan daha fazla iken kobaylarda splenium'un kalınlığı genu'dan fazla idi. Paraflocculus ventralis incelenen tüm materyallerde belirgin durumdaydı.
Keywords: Morfometri; anatomi; tavşan; sıçan; beyin; beyincik; kobay