Determination of the Validity of Bioelectric Impedance Analysis in Body Composition in Haemodialysis Patients - Özçelik, Oğuz; Doğukan, Ayhan; Kaya, Hüsamettin (Fırat University, 2005)
Aim: To determine the validity and clinical safety of body compositon under the condition of acute fluid loss using bioelectrical impedance analysis (BIA). Material and Method: Total of 24 hemodialysis patients' body composition were measured and analysed before and after dialysis using foot-to-foot BIA. Pearson correlation analysis and paired t-test were used to analyse data and P

Amaç: Biyoelektrik impedans analizinin (BİA) akut su kaybının olduğu durumlarda vücut kompozisyon ölçüm etkinliğinin ve klinik olarak kullanım güvenliğini belirlemek. Gereç ve Yöntem: Hemodiyaliz tedavisi gören 24 hastasının vücut kompozisyonları dializ öncesi ve sonrası ayaktan-ayağa BİA ile ölçülüp değerlendirildi. Pearson korelasyon analizi ve eşleştirilmiş t-testi sonuçların değerlendirilmesinde kullanıldı ve p
Hemodiyaliz Hastalarında Biyoelektrik İmpedans Analiz Yönteminin Vücut Kompozisyonunun Belirlenmesindeki Etkinliği