SCALING OUT AGILE: DESIGN AND IMPLEMENTATION OF A TEAM COLLABORATION SOFTWARE (TECOSO) - MOHAMMED, BASHDAR ABDALRAHMAN (Fırat Üniveristesi, 2020)
İşbirliği yazılımı son birkaç yıldır çok büyük bir konu olmuştur ve bu da yepyeni bir konsept olduğu izlenimini verebilir. İşbirliği araçları aslında bir süredir varlığını sürdürüyor, ancak eski internetin gecikmesi ve hesaplama gücü sınırlamaları bunun nadiren tam potansiyeline kullanıldığı anlamına geliyordu. Bugün, bunun gibi modern teknoloji gerçekten etkileyici şeyler yapabilir. Ancak, işbirliği araçları tüm endüstrilerde iş akışını, iletişimi geliştirebilir ve verimliliği artırabilir. Bu tezin temel amacı, TeCoSo yazılımını bir web uygulaması olarak kullanıcıların yazılıma işbirlikçi bir ortamda erişebilecekleri şekilde yeniden tasarlamak ve uygulamaktır. Aynı zamanda, kullanıcılar diyagramları birlikte yazabilir ve çizebilir. Önerilen sistem şu araçlar kullanılarak tasarlanmış ve uygulanmıştır: ( Firebase real-time database , HTML, CSS, Bootstrap, React.js, Redux.js, Semantic UI, Node.js, Express.js ve Socket.IO).

Collaboration software has been an extremely important topic in recent years, which could suggest that it is a brand-new concept. However, collaboration tools have actually existed for quite some time, though the latency of old internet and computing power limitations meant this was rarely used to its full potential. Today, modern technology, such as this, can perform impressive functions. Indeed, collaboration tools can improve workflow, increase communication, and boost productivity in all industries. The main objective of this thesis is to redesign and implement the TeCoSo software as a web application, in a way that allows users to access the software in a collaborative environment. At the same time, users can write and draw diagrams together. The proposed system has been designed and implemented using a number of tools, including the Firebase real-time database, HTML, CSS, Bootstrap, React.js, Redux.js, Semantic User Interfaces (UI), Node.js, Express.js, and Socket.IO.
Çevikliği ölçeklendirme: Takım işbirliği yazılımının tasarımı ve uygulaması (TeCoSo)
Keywords: Mühendislik Bilimleri; Polimer Bilim ve Teknolojisi