VATAN VE MİLLET TEMİNİN YAHYA KEMAL’İN ŞİİR DÜNYASINA YANSIMASI - Bayrak, Özcan (Fırat University, 2007)
Bu çalışmada Türk şiiri içerisinde önemli bir konuma ulaşmış olan Yahya Kemal’in şiir dünyamıza kazan-dırmış olduğu bakış açısını ele aldık. Geleneğinden uzaklaşan şiirimizi Batı’nın kültür seviyesiyle birleştire-rek yaşadığı döneme aktarmıştır. Bu noktadan hareketle şairin düşünce dünyasının şiire yansımasını ve bu yansıma noktasında “vatan ve millet” anlayışını tespite çalıştık.