Etik Düşünce ve Davranışın Yerel Yönetimlerde Hizmet Verimliliğinin Arttırılmasında Rolü ve Önemi (Elazığ Belediyesi Örnek Alan Araştırması) - Yatkın, Ahmet (My University, 2008)
Etik, doğruyu-yanlışı, iyiyi ya da kötüyü tanımlamaya çalışan ve konu alan bir kavramdır. Yönetsel etik ise; pozitif anlamda genel ahlak anlayışındaki iyilerin ve pozitif yönlerin örgütsel amaçlara ve örgüt kültürüne yansımasıdır. Günümüz toplumlarında etik anlamda ortaya çıkan duyarlılık ve yoğun ilgi nedeniyle oluşan beklentiler, yerel yönetimleri ve çalışanlarını etik düşünce, eylem ve yönetim anlayışına sahip olmaları konusunda zorlayıcı bir güç olmaktadır. Etik dışı tutum ve davranışlar, yerel yönetim ve yöneticilerinin yasallığını ve saygınlığını azaltmakta, hizmetlerin verimliliğini ve kaynakların rasyonel kullanımını engellemektedir.
Keywords: Etik; Kamu Yönetimi