AHİLİK İLKE VE UYGULAMALARININ GÜNÜMÜZ KOBİ'LERİNE YANSIMASI: ELAZIĞ İLİ ÖRNEĞİ - BAŞDAŞ, OĞUZHAN (Fırat Üniveristesi, 2018)
Ahilik, temelleri fütüvvet anlayışı üzerine kurulmuş, ilkeleri insani ahlak değerleriyle oluşturulmuş sosyal, ekonomik, siyasi ve kültürel fonksiyonları bulunan bir esnaf teşkilatlanmasıdır. Ahilik teşkilatıyla Anadolu insanının eğitimli ve ahlaklı birer sanatkâr olmaları sağlanmıştır. Ahi Evran tarafından kurulan ahilik kurumu günümüzde dahi eşine rastlanılmayan muazzam bir sistemle, ahiliğe bağlı üyelere mesleki eğitim vermenin yanı sıra sosyal yardımlaşma fonksiyonu da yerine getirmekteydi.

Ahilik is an artisan organization based on the understanding of futuch, whose principles are social, economic, political and cultural functions formed by human moral values. With the organization of Ahilik, it is ensured that the people of Anatolia are educated and moral ones. The Ahi institution established by Ahi Evran, in addition to providing vocational training to the members of the society with an enormous system which is not even seen even today, also fulfilled the function of social assistance.
Ahilik principles and applications today's to current KOBİ's: Elazığ provincial example
Keywords: Ekonomi