MENZİL NAKŞÎLİĞİ KADIN CEMAATİ ÜZERİNE SOSYOLOJİK BİR ARAŞTIRMA: ADIYAMAN ÖRNEĞİ - YILDIRIM, SUNAY (Fırat Üniveristesi, 2009)
Menzil Nakşîliği Kadın Cemaati Üzerine Sosyolojik Bir Araştırma: Adıyaman Örneği adlı bu çalışmada tarikat geleneğinde bayan mürideler arasındaki günlük yaşam pratiği ve bu pratikteki sonuçları doğuran inanca bağlı temel dinamikleri anlamaya çalıştık. Bu bağlamda ?Nasıl yaşıyorlar??, ?Nasıl algılıyorlar?, Nasıl hissediyorlar??, Nasıl uyguluyorlar??, ?Yaşama nasıl bakıyorlar?? gibi pek çok soruya yanıt aramaktayız. Buradan hareketle yapılan çalışma, esas itibariyle bir din sosyolojisi çalışmasıdır.

In this study called as ?An Sociological Investigation on Woman Congregation of Menzil Nakşilik : In Case of Adıyaman?, we understood the daily live practice between woman disciples in the religious order tradition and main dynamics depended on belief that caused results in this practice. In this context we have been looked for answers of more questions as ?How do they live?, ?How do they perceive?, How do they feel?, ?How do they apply? and ?How do they superintend the live?. This study that made according to point of this view, is an investigation about religion sociology.
An sociological investigation on woman congregation of Menzil Nakşîlik: in case of Adıyaman
Keywords: Din