Gökkuşağı alabalıklarında (S. gairdneri) mide-barsak bakteriyel florasının aerobik yönden incelenmesi - Sarıeyyüpoğlu, Mustafa (My University, 1983)
Gökkuşağı Alabalıklarında (S.gairdneri) Mide-Barsak Bakteriyel Florasının Aerobik Yönden İncelenmesi.Bu çalışma; Elazığ Cip Barajı Balıkçılık Araştırma İstasyonunda yetiştirilen alabalıkların mide ve barsak bakteriyelfloralarınınaerobik yöndenmuayene edilmesi amacıyla yapılmıştır. Alabalıkların mide-barsak floralarının, su veyem ile sıkı bir ilişki içerisinde olduğu saptanmıştır. İzolasyonu ve İdentifikasyonları yapılabilen mikroorganizmalar; Achromobacter, Alcaligenes, Acinetobacter, Aeromonas, Bacillus, Corynebacterium, Enterobacter, Escherichia coli, Flavobacterium, Micrococcus, Proteus, Pseudomonas, Salmonella,, Shigella, Staphylococcus, Streptococcus, ve Vibrio olarak belirlenmişlerdir.
15.02.1983
Keywords: Biyoloji; Balıkçılık; Deniz ve Tatlı Su Biyolojisi