4,5-DİHİDRO-1H-İMİDAZOL-2-İL ARİLAMİNLERİN SENTEZİ VE KAREKTERİZASYONU - YILDIZ, MESUT (Fırat Üniveristesi, 2004)
Yüksek Lisans Tezi (4,5-DİHtDRO-lH4MİDAZOL-24L)ARÎLAMÎNLERÎN SENTEZİ VE KAREKTERÎZASYONU Mesut YILDIZ Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü ısaııiya /vtiauıııın unu. 2004, Sayfa: 31 Metil - N-arilditiyokarbomatlar aromatik aminlerin CS2, CH3I ve derişik NaOH ile reaksiyonundan elde edildi. Bu bileşiklerin etilen diaminne 8 saat 110 °C ısıtılması ile 2-arilamino imidazolinler sentezlendi. Sentezlenen bileşikler İR, 1H-1SIMR teknikleri kullanılarak karakterize edildi Anahtar Kelimeler: Aminoimidazolinler, Aromatik aminler VI
Synthesis of (4,5-dihydro-1H-imidazole-2-yl) arylamines and characterizations
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Kimya; Chemistry