Elazığ yöresi güvercinlerinde (Columba livia) bulunan ektoparazitler ve yayılış oranları - Köroğlu, Ergün; Simsek, Sami (My University, 2001)
Elazığ yöresinde yaşayan 53 güvercin (Columba livia) ektoparazitler yönünden incelenmiş, bunların 41 'i (% 77.36) üç ayrı tür ile enfeste bulunmuştur. Enfeste güvercinlerde Columbicola columbae (% 68.29), Pseudolynchia canariensis (% 36.59) ve Goniocotes bidentatus (% 12.20) türleri saptanmıştır.
Keywords: Güvercin; Campanulotes bidentatus; Goniocotes bidentatus; Columbicola columbae; Columba livia; Pseudolynchia canariensis; ektoparazitler