FDTD İLE MİKRODALGA DEVRE ANALİZİNE YENİ BİR YAKLAŞIM: ÖZYİNELEMELİ ALT IZGARALAMA - EROL, YAVUZ (Fırat Üniveristesi, 2007)
Bu tezde zamanda sonlu farklar metodu (FDTD) için yeni bir alt ızgaralama algoritması geliştirilmiştir. Büyük ve küçük ızgara ara yüzündeki alan bileşenlerinin hesabı için zamanda ve konumda interpolasyon teknikleri kullanılmıştır. Alt ızgaralama modellemesi tek boyutlu durum için yapılmıştır. Geliştirilen teknikler ile fazladan bilgisayar kaynaklarına ihtiyaç olmadan FDTD metodunun doğruluğunu ve verimliliğini iyileştirmek mümkün olmaktadır. Ayrıca, standart FDTD algoritması kullanılarak dikdörtgen ve dairesel kesitli dalga kılavuzlarının modellenmesi için yeni bir yaklaşım da geliştirilmiştir. Anahtar Kelimeler: Zamanda sonlu farklar metodu (FDTD), Alt ızgaralama, Maxwell denklemleri, Dikdörtgen kesitli ve dairesel kesitli dalga kılavuzu modelleme.

In this thesis, a novel subgridding algorithm has been developed for Finite Difference Time Domain Method. At the interface between coarse and fine grid, interpolation method has been employed to calculate field components. Subgridding modelling have been used for onedimensional FDTD model. By developed method in this thesis, accuracy has been improved without requiring more computer resources. In addition, a new approach has been improved for rectangular and circular waveguides modelling by using standard FDTD algorithm. Keywords: Finite Difference Time Domain Method (FDTD), Subgridding, Maxwell?s Equations, Rectangular and circular waveguide modelling
A new approach to microwave circuit analysis with FDTD: Recursive subgridding
Keywords: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği