35 Cr 4 çeliğinin fretting yorulmasında ısıl işlemin çatlak ilerlemesine etkisinin araştırılması - Hasçalık, Ahmet; Aksoy, Mustafa (My University, 2001)
Bu çalışmada, yaprak yay yapımında kullanılan 35 Cr 4 çeliğinin fretting yorulmasında temperleme sıcaklığının ve normal yükün yorulma çatlaklarının başlama ve ilerleme hızlarına etkisi incelenmiştir. Yorulma numuneleri, normalleştirme ısıl işlemi ve yağda sertleştirme işleminden sonra 300, 400 ve 500 °C de meneviş ısıl işleminden geçirilmişlerdir. Numuneler düzlem eğmeli bir yorulma deney düzeneğinde fretting yorulma deneylerine tabi tutulmuşlar ve belirli çevrimlerde, çatlak boyu optik mikroskop ile yorulma numunelerinin fretting bölgesindeki her iki kenar yüzeyinde ölçülmüştür.
Keywords: Mühendislik; Makine; Malzeme Bilimleri; Özellik ve Test