PEZODRYMEDUSA LATA (ORTHOPTERA: TETTİGONİİDAE)'NIN ÜREME SİSTEMİNİN HİSTOLOJİK YAPISI - ŞAHİN, İBRAHİM (Fırat Üniveristesi, 1997)
Yüksek Lisans Tezi PEZODRYMEDUSA LATA ( ORTHOPTERA : TETTİGONİİDAE ) ' NIN ÜREME SİSTEMİNİN HİSTOLOJİK YAPISI İbrahim ŞAHİN Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyoloji Anabilim Dalı 1997, Sayfa: 30 Bu çalışmada, Pezodrymedusa lata ' nın üreme sistemi ışık mikroskobu düzeyinde incelenmiştir. Dişi Pezodrymedusa lata ' nın ovaryolü panoistik tiptedir. Dişi üreme sistemi, ovaryum, yardımcı bez, yan yumurta kanalı, ortak yumurta kanalı, spermateka ve genitalyadan oluşmuştur. Pezodrymedusa lata 'da erkek üreme sistemi, pinnate tip bir çift testis, vas deferens, yardımcı bezler, fallik kompleks ve genitalyadan oluşmuştur. Dişi ve erkek üreme sistemlerinin histolojik benzerlik ve farklılıkları literatüre dayalı olarak tartışıldı. ANAHTAR KELİMELER : P. lata, Erkek, Dişi, Üreme sistemi, Böcek.

nı SUMMARY Masters Thesis THE HISTOLOGICAL STRUCTURE OF THE REPRODUCTIVE SYSTEM IN PEZODRYMEDUSA LATA ( ORTHOPTERA : TETTIGONIIDAE ) Ibrahim ŞAHİN Fırat University GraduateSchool of Natural and Applied Sciences Department of Biology 1997, Page: 30 In this study, the reproductive system of Pezodrymedusa lata was examined by light microscopy the ovariole of the female Pezodrymedusa lata was panoistic type. The female reproductive system consist of paired ovarium, accessory gland, lateral oviduct, common oviduct, spermateca and genitalia. The male reproductive system of Pezodrymedusa lata was consist of paired testes, vasa deferentia, accessory gland, phallic complex and genitalia. The testes are of the pinnate type. The female and male reproductive system have been discussed histological similarities and differences in the light of literature. KEY WORDS : P. lata, Male, Female, Reproductive system, Insecta.
The Histological structure of the reproductive system in pezodrymedusa lata (Orthoptera: tettigoniidae)
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Biyoloji; Biology