Lityum kullanımına bağlı yaygın saç dökülmesi: Bir olgu sunumu - Kuloğlu, Murat; Atmaca, Murad; Geçici, Ömer; Tezcan, A. Ertan (My University, 2000)
Lityum bipolar duygudurum bozuklukların tedavi ve profilaksisinde en sık kullanılan ilaçtır. Lityumun saç kaybını da içine alan dermatolojik bozukluklara sebep olduğu bildirilmektedir. Lityum kullanımı saçın hem büyümesini hem de hacmini etkiler. Yapılan çalışamalarda çoğunlukla kadınlarda olmak üzere lityum kullanan hastaları büyük çoğunluğunun saç kaybıdan yakındığı bildirilmiştir. Ancak çok nadir vakalarda yaygın saç dökülmesi tanımlanmıştır. Çalışmamızda lityum tedavisine başladıktan sonra gelişen ve sadece tedavinin sonlandırılması sonrası kesilen yaygın saç dökülmesi olan bir olguyu nadir görülmesi ve tedavi yönünden önemli olması nedeniyle sunmayı amaçladı.
Keywords: İlaç tedavisi; Olgu sunumu; İki uçlu duygu durum bozukluğu; Lityum; Yan etki; Dermatoloji; Saç ve kıl hastalıkları