GRAFİK TEKNİKERLİĞİ PROGRAMLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ - Önal, Fatih Mehmet; Akpınar, Burhan (Fırat University, 2007)
Bu çalışmanın amacı, Grafik Teknikerliği Programlarının (GTP) etkililiğini öğrenci görüşleri doğrultusunda belirlemektir. Bu amaçla 201 öğrenciye anket uygulanmıştır. Araştırmada şu bulgulara ulaşılmıştır: GTP, amaç ve içerik bakımından öğrenci beklentilerini karşılamaktan uzaktır. Bu okullarda teknik donanım yeter-siz ve öğretim sunuş yoluyla sürdürülmektedir. Öğretim elemanları mesleki yönden yeterli iken, pedagojik açıdan yetersizdirler. Öğrenciler, proje tabanlı bir öğretim yaklaşımı ile bilgisayar ve yabancı dil derslerine ağırlık verilmesini istemektedirler.