Keban Baraj Gölü Kemaliye Bölgesinde Avlanan Balıklar ve Verimlilikleri - Karlıdağ, Yelda; Duman, Erdal (Fırat University, 2018)
Bu çalışma, Temmuz 2012 - Haziran 2013 tarihleri arasında Keban Baraj Gölü Kemaliye Bölgesinde (2000 hektar) yapılmıştır. Araştırmanın amacı, Kemaliye Bölgesinde avlanan balık tür ve alttürleri ile bunların yıllık verimliliklerini tespit etmektir. Çalışmanın sonucunda, Keban Baraj Gölü Kemaliye Bölgesinde 7 tür balığın avlandığı tespit edilmiştir. Bu türler ekonomik değeri olan (Capoeta trutta, Cyprinus carpio, Luciobarbus xanthopterus, Luciobarbus esocinus, Oncorhynchus mykiss, Leuciscus cephalus, Chalcalburnus mossulensis) balıklardır. Keban Baraj Gölü Kemaliye Bölgesi'nden bir avlanma sezonunda 15,897 kg balık avlandığı belirlenmiştir. Hektara düşen balık miktarı 7,95 kg'dır. Ayrıca avlanma sezonunda (Temmuz- Ağustos- Eylül 2012) 7934 kg kerevitin avlanıldığı ve hektara 3,9 kg kerevit olduğu da tespit edilmiştir.