Yapılandırmacı yaklaşım bağlamında yabancı dil öğretimi - Gömleksiz, Mehmet Nuri; Elaldi, Senel (My University, 2011)
Ülkemizde bir yabancı dil bilmenin, özellikle İngilizce bilmeningereklilikten ziyade gizli bir baskıyla mecbur bırakıldığı günümüzde, dilöğretimi sorunları hala aşılamamıştır. Bu sorunlar çıkmaz içerisinde ve kısırdöngüde devam etmektedir. Bu çalışmada, dil öğreniminin keyifli ve pratikhale getirilmesi ve dil öğretme hedefine kısa zamanda ulaşılmasındayapılandırmacı yaklaşımın önemi konusunda bir değerlendirme yapılmıştır.Gerek kullanılan materyaller gerekse ders kitaplarının hazırlanış formatı ileaslında yapılandırmacı yaklaşımı içinde barındıran yabancı dil öğretiminde,öğretmenlerden kaynaklanan sorunların daha ön planda yer aldığıbelirtilmiştir. Öğrencilerin yaratıcı deneyimlerini ve ilgilerini ortaya çıkarıpharekete geçirmede, etkin bir şekilde derse katılımlarına yardımcı olmada iyiyetişmiş ve yabancı dili çok iyi kullanabilen, öğretmenlere ihtiyaç olduğuvurgulanmıştır. Ancak bu öğretmenlerin katkılarıyla gerçek dünyanınkalabalık olmayan öğrenci merkezli sınıf ortamına getirilip, öğrencilerin de diliçok iyi kullanmasına yönelik uygulamalar yapılabilmesinin mümkün olacağıbelirtilmiştir.
Keywords: Eğitim; Eğitim Araştırmaları