ENDÜSTRİYEL BİR İŞLETMEDE TESİS YERLEŞİM DÜZENİ VE MALZEME AKIŞ AĞI TASARIMININ OPTİMİZASYONU - ASLAN, FETHİ (Fırat Üniveristesi, 2016)
Bu çalışmada bir ısı yalıtım malzemesi üretim tesisinde, yerleşim düzeni, üretim süreci ve malzemelerin taşınması analiz edilmiş ve genel amaçlı yerleşim düzeni optimizasyon algoritma programı kullanılarak yerleşim düzeni ve malzeme akış ağı tasarımı üzerindeki iyileştirmeler ile tesis yerleşim düzeninin yeniden tasarlanması durumunda elde edilen sonuçlar değerlendirilerek alternatif tesis yerleşim düzenleri önerilmiştir.

In this research ; layout plan , production process and material handling in thermal insulation material production plant are analysed and by using a general purpose layout optimization algorithm programme with improvements on layout and material flow network design , alternative plant layouts are suggested by evaluating the results obtained in case of re-design of plant layout.
Optimization of facility layout and material flow network design in an industrial company
Keywords: İşletme