DiNi GRUPLAR BAGLAMINDA CAFERiLiK - Albayrak, Aii (Fırat University, 2008)
Ülkemizin dini yapısı dini gruplar açısından ele alındiğında pek çok örneğin bulunduğu görülecek.1ir. Bunlardan birini de mezhepler oluşturmaktadır. Bilindiği gibi Türkiye'de Ehl-i Sünnet olarak isimlendirilen ve genel kabul gören dört mezhebin yanırda Şii mezhebine mensup olanlar da bulunmak.1adır. Daha çok Caferiter olarak bilinen bu mez.J.ıepten ohıılar Azeri kökenli olup, ağırlıklı olarak Kars ve Iğdır illerinden Türkiye'nin çeşitli yerlerine yerleşmiş durumı.ladrrlar. Bu çalışmada da Ankara İli Keçiören Semti örneğinde; Caferilerio inçınç, ibadet ve anlayışlan hakkında durum tespiti yapılmak"t'ldır.
The Jafariyya in Cantext Religious Groups
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları