JAPON HAVUZ BALIKLARININ (CARASSİUS AURATUS L.,1758) HAVUZLARDA ÜRETİMİ - BARIM, ÖZDEN (Fırat Üniveristesi, 1998)
Bu çalışmada, japon havuz balıklarının {Carassius auratus) kontrolsüz ve yan kotrollü döl alımı ve yavru üretiminde; balıkların verdiği toplam yumurta sayısı, döllenen yumurta sayısı, döllenmeyen yumurta sayısı, larvaların yaşama oranı, larvaların sayısı ve yavruların beslenmeleri ile ilgili parametreler tespit edildi. Buna göre herbir dişi anaçtan; kontrolsüz döl alımı ve yavru üretiminde, 700 toplam yumurta, 400 döllenen yumurta, 300 döllenmeyen yumurta ve 140 adet larva alındı. Rafyalardan hazırlanan kakabanlarla yapılan yarı kontrollü döl alımı ve yavru üretiminde, açık havada yapılanda ortalama olarak; 1008 toplam yumurta, 813 döllenen yumurta, 195 döllenmeyen yumurta ve 616 adet larva, kapalı alanda yapılanda ortalama olarak; 1339 toplam yumurta, 1209 döllenen yumurta, 130 döllenmeyen yumurta ve 1085 adet larva alındı. Yavruların beslenmesinde; kurutulmuş Gammarus, alabalık yavru yemi ve bu iki yemin karışımından oluşan üç farklı yem kullanıldı. Alabalık yavru yeminin diğerlerine göre daha iyi büyüme sağladığı belirlendi. ANAHTAR KELİMELER: Japon Havuz Balığı (Carassius auratus), Üretim, Besleme.

In this study, in uncontrolled and semi-controlled reproduction and larva production of pond goldfish number of total eggs, fertiled eggs, unfertiled eggs, the life rate of larvae, number of larvae and parametres in relation with fry feeding were determined. According to this, from each gravid female; 700 total eggs, 400 fertiled eggs, 300 unfertiled eggs and 140 larvae were obtained in uncontrolled reproduction and larva production. In semi-controlled reproduction and larva production in kakaban made from raffia which is put outside average; 1008 total eggs, 813 fertiled eggs, 195 unfertiled eggs and 616 larvae, and in closed area average; 1339 total eggs, 1209 fertiled eggs, 130 unfertiled eggs and 1085 larvae were also obtained. Three different food rations; dried Gammarus, trout fry food and mixture of these two types were used for feeding fry. The fry that feed with trout fry food had better growth rate than fry feed with other food types. KEY WORDS: Goldfish ( Carassius auratus ), Production, Feeding.
Reproduction of golfish (Carassius auratus L., 1758) in ponds
Keywords: Su Ürünleri; Aquatic Products