SAMANİLER DÖNEMİNDE BUHARA ŞEHRİ - KILINÇ, ALPARSLAN (Fırat Üniveristesi, 2002)
Yüksek Lisans Tezi Sâmâniler Döneminde Buhârâ Şehri Alparslan KILINÇ Fırat Üniversitesi Tarih Anabilim Dalı Elazığ 2002, Sayfa VII + 125 Buhârâ ve çevresi'nin yani Mâverâünnehir bölgesi'nin islâmlaşması Türk tarihi açısından önemli bir başlangıçtır. Kuyetbe b. Müslim döneminde Buhârâ tamamen Tarihin her döneminde önemli bir yerleşim yeri oku Buhârâ, Sâmâni devleti zamanında parlamıştır. Bu yüzden "Doğudaki İslâm' m Kubbesi" lakabını alan Buhârâ, Bağdad'a denk bir alimler yatağı haline dönüşmüştür. Muhammed b. İsmail el-Buhârî, tbni Sina ve el-Bîrûnî gibi alimler Buhârâ' da yetişmiştir. Anahtar Kefenden Buhârâ, Mâverâünnehir, Sâmâniler Devleti, Bağdad, 'Doğudaki İslâm'ın Kubbesi".

n SUMMARY Master Thesis The City Of Bukhara İn The Sâmânids Rule Alparslan KILINÇ Universty of Fırat Social Science Institute Turksih History Department 2002, p.Vn + 125 It is the Important begining of Turkish history and sides of Bukhara that is region of Transoxiana in Islam. All of Bukhara is in Islam period of time Kuteybe b. Müslim. Bukhara is the important place all of history time,When Sâmânids State in Bukhara was the time of bright. Such was the influx of scholars that Bukhara won the epithet "the dome of Islam in the east", equal to Baghdad, because it was such a great meeting place for distinguished men of tetters. As Muhammed b. İsmail eî-BuhM, İbni Sina and el-Bîrûnî men of letters were grown up in Bukhara. Key Words: Bukhara, Transoxiana, Sâmâninds State, Baghdad, "The dome of İslâm in the east".
The City of Bukhara in the Samanids rule
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Tarih; History